Windows Mail instellen: Stel in 4 eenvoudige stappen je mail in voor Windows 10

De Mail App van Windows, beschikbaar onder Windows 10 is een handig mailprogramma van Microsoft. Het is simpel te gebruiken en makkelijk in te stellen. Daarnaast kun je het programma nog verder instellen naar jouw smaak. Hier lees je hoe in 4 simpele stappen je jouw mailadressen in de Windows Mail App configureert, zodat je mail kun verzenden en ontvangen vanaf jouw Windows Telefoon, Laptop of Tablet.

Stap 1: Applicatie openen

In het start menu kunnen we zoeken op “Mail”. De App wordt standaard meegeleverd bij een installatie van Windows. Je hoeft hem dus niet eerst te installeren. Wanneer je de applicatie voor de eerste keer opent wordt je verwelkomt door het welkomst scherm. Als je een Windows account met e-mail gekoppeld hebt aan je Windows 10 gebruiker, dan staat dit account alvast geconfigureerd. Je hoeft dan alleen maar te klikken op je e-mailadres om je e-mailbox te openen.

Om een nieuw account toe te voegen gaan we naar de volgende stap: Account toevoegen

Stap 2: Account toevoegen

Wanneer je op Account toevoegen hebt geklikt wordt er gevraagd welk type e-mailadres je wilt toevoegen.

Hier zijn verschillende mogelijkheden:

1.) Outlook.com: Deze optie geldt voor alle e-mailaccounts van het Microsoft Network (MSN). Onder andere live.com. msn.com, outlook.com, Hotmail.com, live.nl.

2.) Exchange: Dit geldt voor e-mailadressen met een Exchange server. Bijvoorbeeld Office 365 for work, of andere – vaak werkgerelateerde – e-mailboxen.

3.) Google: E-mailadressen van het Google Netwerk. Hieronder vallen onder andere Gmail.com, maar ook GoogleSuite for work (met eigen domeinnaam) vallen hieronder. Als je meer wilt weten hoe je een Gmail e-mailaccount instelt als IMAP in je Outlook of Mail app, klik dan hier.

4.) Yahoo: E-mailadressen van het Yahoo Netwerk.

5.) iCloud: E-mailadressen van het iCloud netwerk, zoals bijvoorbeeld @icloud.com, @me.com en @mac.com

6.) Ander account: POP3 of IMAP account.

Klik hier op het type account dat je wilt toevoegen om naar de volgende stap te gaan.

Stap 3: Vul je e-mailadres in

In dit voorbeeld heb ik gekozen voor het toevoegen van een Outlook.com account. Je vult het e-mailadres dat je wilt toevoegen in en klikt op volgende. Hier wordt in de tweede stap gevraagd om je wachtwoord. Vul je wachtwoord in.

 

 

 

 

 

 

Alternatief: Als je kiest voor het toevoegen van een IMAP of POP3 account, wordt je gebruikersnaam en wachtwoord samen in dezelfde stap gevraagd.

Stap 4: Aanmelden

Klik op aanmelden om het proces te voltooien. De app zal even pruttelen om al je instellingen te verwerken. Dit hangt af van de snelheid van je computer en van je verbinding. Je hebt nu succesvol een e-mailaccount aan je Windows App toegevoegd!