Over Outlook

De maildienst Outlook bestaat al een lange tijd. Deze maildienst ging gelijk op met de maildienst Hotmail. In eerste instantie lag de focus bij Outlook op de software dat geïnstalleerd kon worden op de computer, bij Hotmail was dit het tegenovergestelde: namelijk online. Sindskort heeft Microsoft Hotmail en Outlook samengevoegd tot Outlook.com.

Mail in de cloud

Tegenwoordig halen de meeste mensen mail binnen via een online omgeving als Hotmail. Dit is dan ook de reden geweest dat Microsoft heeft besloten om Outlook en Hotmail samen te voegen tot enkel en alleen de naam ‘Outlook.com’. Hiermee draagt de maildienst alleen nog de naam Outlook.com.

De naamsverandering is echter nog niet bij iedereen bekend. Bij de gebruikers van het eerste uur zullen de meeste gebruikers nog zeggen dat ze gebruikmaken van Hotmail.

Hotmail extensie

Bij het aanmaken van een e-mailadres heb je wel nog steeds de mogelijkheid om als extensie te kiezen voor een @hotmail.com e-mailadres. Hierbij geldt dat de bestaande e-mailadressen met deze extensie natuurlijk ook blijven bestaan.

Mailen met Outlook

Het mailen met Outlook is in principe nog precies hetzelfde als op Hotmail inloggen jaren geleden. De interface van de maildienst is nog precies hetzelfde net als de functionaliteit van de maildienst. Het enige wat echt veranderd is, is de naam van de maildienst en het logo.