Outlook wachtwoord vergeten

Outlook wachtwoord vergeten? Geen nood….

Wachtwoorden…..we kunnen simpelweg niet meer zonder, maar soms worden we er hartstikke gek van. Want wat is wijsheid? Nemen we voor elk account dat we hebben steeds hetzelfde wachtwoord? Praktisch natuurlijk, maar of het verstandig is, dat is een tweede. Als je dit toch wil, dan loop je vaak tegen de beperking aan dat “elk account” wel andere eisen stelt aan een wachtwoord. Daarom is het helemaal niet vreemd dat je jouw wachtwoord wel eens vergeet. Vervelend, maar in het geval je jouw wachtwoord van je email account kwijt bent is dit toch wel iets vervelender dan anders. Stel nu eens dat je jouw Outlook wachtwoord vergeten bent……Email blijft onverminderd populair

Email blijft een populaire vorm van communiceren. De afgelopen jaren zijn er een aantal vormen van (snelle) communicatie bijgekomen. Denk hierbij aan messenger van Facebook en de Whatsapp. Email heeft echter zo zijn eigen specifieke voordelen en wanneer je jouw Outlook wachtwoord vergeten bent is het goed voor te stellen dat je flink onthand bent. Maar geen nood, er is een oplossing en deze is vaak een stuk simpeler dan je denkt.

Hoe ben ik snel weer online?

Zoals gezegd is de oplossing niet zo ingewikkeld. In een paar stappen heb je weer toegang tot je account en daarmee tot al jouw contacten en berichten. Inderdaad, een zucht van verlichting!

Hierbij de te volgen stappen:

De allereerste en meest simpele check die je even moet doen is kijken of je de “Caps Lock” niet aan had staan. Is dit wel het geval, dan deze uitschakelen en opnieuw je wachtwoord ingeven.
Geen probleem met de Caps Lock? Dan ga je naar https://login.live.com/ en klik vervolgens op “Heb je geen toegang tot het account?”
In het scherm dat dan verschijnt geef je aan dat je jouw (Outlook) wachtwoord vergeten bent.
Vervolgens vul je jouw emailadres of mobiele telefoonnummer in. Als extra controle tik je de code die in beeld is gebracht over en klikt op “volgende”.
Vervolgens worden je een aantal mogelijkheden aangereikt om jouw wachtwoord opnieuw in te stellen. Dit kan via een link in een mail zijn of bijvoorbeeld het gebruiken van een zogenaamde vertrouwde pc.
Het enige dat je nu moet doen is het uitvoeren van de instructies die je aangereikt hebt gekregen en voilà……je bent weer back in business!

Je kunt weer adem halen

Zo zie je maar, wanneer je jouw Outlook wachtwoord vergeten bent stopt je digitale leven slechts voor heel even. Met bovenstaand stappenplan ben je zo weer terug waar je was. Hoe dan ook, het blijft vervelend als je jouw Outlook wachtwoord kwijt bent. Schrale troost is misschien dat het je waarschijnlijk niet snel nog eens zal gebeuren……