Outlook Express

Outlook Express is een mailprogramma dat ontwikkeld is door Microsoft. Als je op je computer of laptop een besturingssysteem hebt staat dat ouder is dan Windows Vista, kun je gratis gebruikmaken van Outlook Express. Dit mailprogramma is namelijk op deze besturingssystemen al voor geïnstalleerd.

Outlook Express is de voorganger van Windows Live Mail. Omdat de software was verouderd en Microsoft een nieuw mailprogramma wilde ontwikkelen voor de nieuwe besturingssystemen (vanaf Windows Vista) had Microsoft besloten op een geheel nieuw mailprogramma te maken.

Met Outlook Express kun je op verschillende manieren je mails ontvangen, het mailprogramma gebruikt namelijk protocollen als SMTP, POP3 en IMAP. Hierdoor kun je jouw e-mails via verschillende mail-servers versturen en ontvangen. Je hoeft hierdoor niet elke keer apart in te loggen op websites als Gmail, Hotmail, Live.com et cetera. Dit scheelt een hoop moeite en werk.

Outlook Express downloaden

1. Download Outlook Express
Om Outlook op je computer of laptop te kunnen installeren moet je de software van dit mailprogramma eerst downloaden. Dit kun je doen op de website van Microsoft.

2. Installeren
Als je het mailprogramma hebt gedownload, start je computer automatisch de installwizard van Outlook Express op. Klik op de knop uitvoeren en volg alle stappen.

3. Openen
Als je Outlook Express geïnstalleerd hebt op je computer of laptop, kun je gebruikmaken van het mailprogramma.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.