De voor -en nadelen van webmail-programma’s

Je hebt er vast wel eens van gehoord: webmail. Maar wat is webmail precies? De definitie van webmail is eigenlijk erg simpel, het is een online omgeving om jouw mail te kunnen ontvangen en verzenden. Hiervoor moet je alleen inloggen via het portaal van de desbetreffende internetprovider waar je klant bij bent.

Welke webmailproviders zijn er?

Praktisch gezien bieden alle internetproviders webmail als extra dienst aan. De populairste webmailproviders zijn Gmail, Ziggo webmail, KPN webmail, Tele2 webmail, Telfort webmail, UPC webmail en XS4ALL webmail.

Voor -en nadelen

We hebben alle voor -en nadelen van webmail voor je op een rijtje gezet. Hierdoor kun je zelf kijken of het gebruik van webmail gunstig voor je is of misschien juist niet.

Voordelen

  • altijd en overal toegang tot je mail (er is echter wel een internetverbinding vereist)
  • geen technische kennis vereist voor het gebruik en instellen van je e-mail binnen de webmail omgeving
  • snel en makkelijk in gebruik

Nadelen

  • zonder internet geen toegang tot jouw (eerder) ontvangen e-mails
  • elke keer opnieuw inloggen via het portaal van webmail
  • het personaliseren van je e-mail is beperkter t.o.v. het gebruik van externe mailprogramma’s voor het versturen en ontvangen van e-mails

Alternatieven voor webmail

Is webmail niet handig voor jou? Dan heb je natuurlijk nog genoeg alternatieve om gebruik te maken van jouw e-mail of e-mailadressen. Je moet hier wel software voor gaan installeren.

Het populairste software mailprogramma is Outlook. Dit programma is erg veelzijdig en is makkelijk en gebruiksvriendelijk in gebruik. Tijdens het installeren en het configureren van een e-mailadres moet je echter wel rekening houden met het feit dat je inkomende/uitgaande servers moet instellen en de desbetreffende servers moet instellen o.b.v. poortnummers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.